Bananenpannekoeken & gezonde ontbijtjes

Goed ontbijten is belangrijk. En daarom zijn havermout bananenpannekoeken zijn mijn favoriet als ontbijt! Ze zijn heerlijk, vullend en zijn een goede bron van energie om je dag mee te beginnen.

In principe zijn bananenpannekoeken zoet genoeg, maar soms smeer ik er een beetje appelstroop op, rijk aan ijzer. Of mijn Forever Bee Honey, mjam! Daarnaast ontbijt ik ook regelmatig met kwark + noten + fruit + chia zaad, of een groente omelet: supermakkelijk en snel te bereiden.

Mijn bananenpannekoeken recept: 
Voor 3-6 lekkere pannekoeken, prak 1 rijpe banaan en voeg toe:

  1. 2 eieren
  2. 1 maatschep Forever Ultra proteïnepoeder (25 gr)
  3. 2-3 maatschappen havermout (50-70 gr)
  4. Naar wens: vleugje kaneel, theelepel rozijnen, amandelrasp en kokosrasp
  5. Optioneel: scheutje kokos of amandelmelk (ongezoet)

Mix, roer of blend alles door elkaar.
Verhit een mespuntje kokosolie in een koekenpan. Giet het beslag in de pan en bak aan beide kanten. Als het goed is is beslag een beetje dik, dus houd de pannekoekjes klein, ze vullen enorm.

Eet smakelijk!

Hieronder nog andere lichte ontbijttips:

  • havermout met Hüttenkäse, banaan, bosbessen, zaden en pure chocolade
  • 2 Knäckebröd met Hüttenkäse & kiwi en gekookt eitje
  • Havermout met warme appel, kaneel en rozijntjes
  • Kwark of yoghurt met fruit, noten en zaden